Spela poker i renoveringspausen

Home / Spela poker i renoveringspausen

Spela poker i renoveringspausen

Att renovera kan ta på krafterna, så glöm inte bort att ta en paus från det med jämna mellanrum. Koppla av kan du göra genom att till exempel spela ett spel. Vad sägs om att bjuda över ett gäng vänner, fylla upp snacks i skålar och köra några omgångar poker? Poker kan vara ett rofyllt och stillsamt spel, men inbjuder samtidigt till strategitänk vilket håller igång hjärnan.

Om varken du eller någon du känner har tillgång till ett pokerkit eller fungerande alternativ till det finns fortfarande möjligheten att spela poker, nämligen online. Idag finns det en uppsjö av så kallade pokerrum i olika varianter på internet. Det finns de som är gratis, de där man kan delta i turneringar eller de som erbjuder stora bonusar och ovanliga pokervarianter – det är bara att välja och vraka!

Ett annat populärt spel är att spela blackjack online, världens kanske populäraste casinospel. Du hittar de bästa blackjack bonusarna på blackjackpånätet.nu

Poker och så kan ett pokerkit se ut

 

Detta är poker: snabbguide för nybörjare

För dig som är nybörjare eller ovan spelare kan sägas att poker är samlingsnamnet på kortspel som har gemensamt att det innefattar någon form av vadslagning. Vadslagningen sker genom att man satsar pengar, eller genom något substitut för pengar, på vem som har den bästa ”handen”, det vill säga den bästa kombinationen av kort på handen. En pokerhand innehåller fem kort. Oftast går spelet till så att första rundan börjar med en tvångsatsning, vartefter det är upp till en själv om och hur mycket man pengar man vill satsa per runda. Pengarna som satsas måste dock matcha föregående spelares satsning, det vill säga att lika mycket eller mer måste satsas. Vill man inte satsa ”lägger man sig” och förlorar de satsningar man dittills har gjort. Den som vinner rundan är antingen personen som är kvar när alla andra har lagt sig, alternativt den personen med vinnande handen om flera personer är kvar efter rundans slut. Låter det intressant? Utifrån denna grundläggande beskrivning av hur poker fungerar är det bara att ge sig ut i pokerdjungeln – vare sig det är online eller med fysiska kort – och testa dig fram till din favoritvariant.